Roulette


Kanske känd som ett av de mest populäraste spelen på kasino och som ett spel som handlar nästan helt och hållet om tur.

Roulettebord

Spelet har en fast roterande skål med 37 fack numrerade 0-36, en liten kula ska ner i något av dessa fack och spelaren satsar pengar på det fack som denne tror att kulan kommer att hamna i. Dessa fack är ordnade i färg, där de varierar mellan rött och svart. Siffran 0 är grön, den enda på spelplanen.

Spelet börjar med att man får lägga sin insats på det nummer man tror ska vinna, sen snurras rouletthjulet och kulan stoppas ner. Kulan kommer till slut hamna i något av de fack som finns och efter att rouletthjulet slutat snurra kan spelarna se vilket nummer som vann.

Då det är väldigt svårt att gissa rätt på ett nummer så finns det alternativ att välja mellan. Till exempel så kan man lägga ett vad på att rött kommer att vinna eller att jämna tal kommer att vinna. Dock så får man inte lika mycket utbetalat som om man satsar på ett specifikt nummer, men det är mycket större chans att vinna något. Ett specifikt nummer kan ge vinsten sin insats x 36, medans att sats på rött kan ge vinsten sin insats x 2.

Att försöka vinna på roulette är svårt, spelet är väldigt slumpmässigt och det är inte så mycket en spelare kan göra för att påverka spelet.