Planet of the apes


Planet of the Apes är ett mycket populärt och relativt nytt spel. Bakom detta spel står NetEnt, branschens ledande spelutvecklare när det gäller slotspel.

Vinstlinjer och insatser

Den virtuella automaten Planet of the Apes innehåller 3 rader och hela 10 hjul. Den maximala mängden vinstlinjer är i det här spelet 40 till antalet. Som vanligt avgör just mängden vinstlinjer tillsammans med myntvärdet hur stora insatser du kan lägga per spel. Den lägsta möjliga insatsen ligger på 0,2 euro och den högsta på 200 euro.

Tema och design

Spelets tema är förstås filmserien med samma namn. Närmare bestämt är spelet baserat på två av seriens senaste installationer. Dessa filmer heter Rise of the Planet of the Apes och Dawn of the Planet of the Apes. Det har en direkt inverkan på spelets design. Symbolerna består av en samling karaktärer från de båda filmerna tillsammans med olika kortsymboler, och i bakgrunden syns tre apor. Grafiken imponerar stort, och bidrar starkt till att göra Planet of the Apes till den trevliga spelupplevelse som det är.

Bonusfunktioner

Bonusfunktioner råder det ingen brist på i Planet of the Apes. Det finns nämligen hela sex olika sådana som triggas igång på diverse olika sätt. Något som är innovativt och unikt med bonusfunktionerna i Planet of the Apes är att de är uppdelade på två olika delar av spelautomaten. Detta beror på att de 10 hjulen är uppdelade i två olika spelplaner. Den vänstra av dessa heter ”Rise”, och den högra heter ”Dawn”.

Fördelar

  • NetEnts mest påkostade spel någonsin, vilket märks klart och tydligt.

  • Ett spel som är lika underhållande och nyskapande som det är snyggt.

Nackdelar

  • Spelet saknar en progressiv jackpott.

Sammanfattning

Planet of the Apes är ett mästerverk till spel som tillhör NetEnts bästa, vilket säger mycket. Det finns en hel del bonusfunktioner att tillgå i spelet och du kommer förmodligen inte ha en tråkig stund när du spelar Planet of the Apes.